vrijdag 15 oktober 2010

Burgers en friet

Het lijkt een gewoonte te worden, maar dit keer zijn het geen hamburgers en frietjes van de MacDonalds hoor! Het zijn cupcakejes besteld door een vriendin voor het verjaardagspartijtje van haar zoon!
Het idee komt uit het boek; Confetti cakes for kids van Elisa Strauss. Het boek dat ik voor mijn verjaardag kreeg van mn zus. Daar werden toen dezelfde dag al deze leuke cupcakes uitgekozen om te trakteren.
Ik heb het wel iets aangepast. Zoals je mischien op de foto kunt zien is in het boek de hele hamburger, de vulling en het broodje gemaakt van puur marsepein.

Dat vond ik iets te veel van het goede, ervaring leert dat zo'n grote homp marsepein toch niet op gaat. En helemaal als het kinderen zijn die het krijgen! Daarom heb ik uit het midden van de hamburger een rondje gestoken, zodat hier meer als de helft aan marsepein wegvalt. Het broodje heb ik gemaakt van de bovenkant van een cupcake en dat bekleed met een bovenkantje van marsepein. Aanzienlijk minder marsepein dus.
Waarschijnlijk nog steeds een flinke hap, maar ze zien er wel gezellig uit. Ik heb er ook nog een frietje met bij gedaan, gewoon omdat het zo leuk stond ;)  

Zoete hamburger en een frietje 'met' (botercreme)

Gezellig met zn allen bij elkaar...
Groetjes Linda

2 opmerkingen:

  1. Grappige cupcakejes zo, en goed opgelost met die marsepein!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmmmmm.. die zien er smakelijk uit zeg !!!
    Weer een fraai stukje huisvlijt.

    BeantwoordenVerwijderen