zaterdag 2 oktober 2010

drukke taartweek

Gisteravond werden er maar liefst drie taarten opgehaald. Al met al een drukke taartweek. Gelukkig kon ik veel voorwerk doen, en heb ik inmiddels een aardige routine ontwikkeld in het bak- vul- en smeerproces!
De eerste taart kennen jullie al, dat was de Super Mario taart. Deze werd opgehaald door de bestelster en de jarige zelf. Hij had geen idee wat voor taart het zou zijn, en was blij verrast met het resultaat. Het mario poppetje zou hij gaan bewaren en inspuiten met haarlak zodat het goed zou blijven! Erg leuk zo'n positieve reactie. De tweede taart was een bumbataart. Voor diegene die bumba niet kennen, het is een clowntje uit een peutertekenfilmpje met een gele tentjurk aan. Ik had al eerder een bumbataart gemaakt, dat was voor een jongetje, deze was voor het dochtertje van mijn neef. Hier volgt de foto van bumba:

Ik heb ook nog op verzoek een klein meptaartje erbij gemaakt, want wat is er nou leuker dan je éénjarige lekker te laten knoeien met zijn of haar eerste taartje! ben benieuwd of Fleur voorzichtig te werk gaat of lekker aanvalt op haar meppertje?!
Van een clown in een jurk is het maar een kleine stap naar een oude man die met twee kindertjes in een zandkasteel woont...
Want de laatste taart moest een zandkasteel thema hebben, en dan niet letterlijk een zandkasteel maar ook weer van een peuterfilmpje. Best een lastig boetseerwerkje, want het zijn deze poppen:


Na een dagje boetseren kwamen deze popjes tevoorschijn:Sassa ziet er uit alsof ze meer dan alleen wat zand heeft gesnoven, maar ter verdediging wil ik inbrengen dat ogen maken heel erg lastig is! Tja, de spiegels van de ziel he...

Nu maar hopen dat Fleur en Jasmijn hun taart ook goedkeuren en de popjes herkennen.
Komende week geen bestellingen, dus wie weet lekker wat voor onszelf maken...

Groetjes en tot blogs!

4 opmerkingen:

 1. Nou nou, jij bent flink druk geweest! Mooie taarten hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zal best weer smullen zijn geweest.
  En wat zien ze er toch weer mooi uit.
  Hoe kom je toch aan die creativiteit ??
  Ik kijk weer uit naar je volgende blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Linda,

  Ik kan je vertellen dat de bumbataart voor Fleur heeeerlijk was! We hebben er flink van zitten smullen. En het meptaartje was ook een groot succes, het was een echt meppertje! Fleur heeft hem gebruikt zoals hij gebruikt moest worden. Flink graaien met die kleine handjes erin en dan ZELF opeten. Fantastisch, bedankt! Groetjes, Kees, Antoinette, Sanne en Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om te horen Antoinette. Dat was vast een leuk gezicht, al dat geklieder met zo'n taartje. Nog van harte gefeliciteerd met jullie meisje!
  Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen