woensdag 22 september 2010

frambozen

Gisteren kreeg ik van de buurvrouw een schaal met bijna een kilo heerlijke rijpe frambozen. Om ze nu allemaal in mijn eentje op te eten leek me lekker, maar een beetje te veel van het goede. Dus daarom heb ik een flinke bak in de vriezer gestouwd, ja letterlijk gestouwd! Want de vriezer puilt inmiddels uit van de bakjes botercreme, bakjes aardbeien, gebakken biscuits en ook complete taarten die wachten tot ze opgehaald worden. Natuurlijk was dat verse fruit ook meteen weer een goede reden om wat leuks te bakken. Dus na een avondje door kookboeken bladeren en frambozenrecepten googelen koos ik het recept van frambozen-merenguetaartjes. Het is heel simpel om te maken, maar daardoor niet minder lekker; eiwitten en suiker kloppen, bergjes op de bakplaat scheppen en in de oven op lage temperatuur laten garen. Daarna vullen met framboosjes en evt. slagroom.
Ziehier het resultaat:De slagroom heb ik uiteindelijk maar weggelaten, want zo was het al zoet genoeg! Na 1 gevulde merengue, en twee merenques die kapot waren gegeten te hebben lig ik nu in een soort van suikercoma op de bank. Tja, ik hou mezelf maar voor dat het zo slecht niet is, er zit immers gezond vers fruit op!

Groetjes Linda

3 opmerkingen:

  1. Hee Lin! Dat klinkt lekker. Kun je die ook een keer maken als ik op bezoek kom? Eigenlijk denk ik dat geloof ik bij elke nieuwe blog die je erop zet... ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmmm, die wil ik ook nog een keertje maken. Lijkt me errug lekker!

    BeantwoordenVerwijderen