vrijdag 11 november 2011

11-11-2011

Dat 11-11-2011 een bijzondere datum is blijkt wel aan het aantal bruiloften en zelfs geplande keizersnedes die er op deze dag plaatsvonden.
Volgens mij was dit echt een topdag voor iedere banket- en hobbybakker ter wereld. Want met zoveel bruiloften zijn de taarten natuurlijk ook niet aan te slepen! Ook ik mocht er weer eens aan geloven, er stond een drie laags bruidstaart en cupcakes op het programma.
Dat het veel werk is weet ik eigenlijk wel, maar toch had ik me er weer flink op verkeken. Uit voorzorg had ik personeel (in de vorm van mijn lieve mama) ingeschakeld voor het maken van de cupcakes, zodat ik alle tijd voor de taart had. Gelukkig maar, want zonder mn moeder had ik het nooit allemaal op tijd af gekregen.
Vorige week zondag was ik begonnen met de voorbereidingen. Ik heb toen alle 40 witte en rode rozen voor op de taart zitten maken. Hier heb ik zo'n 4,5 uur aan gewerkt. De maandagavond werd gebruikt om alle biscuitbodems vast voor te bakken en in te vriezen, want op de dag zelf was de oven al nodig voor het bakken van de cupcakes. Op woensdagavond heb ik alvast botercreme en champagnecremes gemaakt, om mee te vullen en om mee af te smeren. Hier had ik me helaas flink verkeken op de hoeveelheden, dus toen mijn moeder donderdagochtend arriveerde werd ze meteen weer naar buiten gestuurd om boodschappen bij te halen.
Eenmaal terug begon het bakken, vullen, afwassen, afsmeren, roosjes maken en ga zo maar door! Tot we uiteindelijk om 17.00 's avonds het volgende resultaat hadden:

Een drie laags stapel in ivoorwit, gedecoreerd met ivoor en rode rozen.

60 cupcakes met een champagnecremetoef en verschillende rolroosjes. Bijna alle rolroosjes zijn door mijn moeder uitgestoken en opgerold. Volgens mij kan ze voorlopig geen roosje meer zien!

Na een kleine pauze, waarin werd gegeten, gedouched en Sam in bed werd gestopt was het weer tijd om verder te gaan. Ik vond de taart namelijk toch nog iets te eenvoudig. Hij had volgens ons nog een kleine upgrade nodig. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van een barokmold. Heel simpel de twee vormpjes vullen, even in de vriezer en dan kan je het marsepein er zo uithalen. Alleen als je er ong 16 nodig hebt ben je wel weer twee uurtjes zoet. Precies om 21.00 plakte ik de laatste versiersels erop en was het karwei echt klaar.
Hieronder het eindresultaat waar ik best trots op ben!

Vervaardigen van deze taart en cupcakes werd mede mogelijk gemaakt door moeder en vriend, die zo lief was om extra lint te gaan halen en die tot twee keer toe de vaatwasser in en uit heeft geruimd. Een heus familieproject dus!

Groetjes Linda 


5 opmerkingen:

 1. Wow een flink karwei, maar wel schitterend mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was leuk en gezellig om met je mee te klussen.
  En van rozen krijg je nooit genoeg.
  Heel mooi stukje huisvlijt dochter !!
  En dat barokrandje was inderdaad een schot in de roos !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een kunstwerk,de taart is echt schitterend geworden.En die versiering doet het helemaal.
  Goed gedaan saampjes!!
  Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo, ik ben de bruid voor wie de taart was. De taart als ook de cupcakes waren niet alleen schitterend om te zien, hij smaakte ook nog eens super en dat kan je lang niet altijd van bruidstaarten zeggen.
  Ik ben Linda en haar hulp dan ook heel dankbaar voor hun aandeel in de voor mij zo'n onvergetelijke dag.
  Ik kan iedereen jou taartkunsten alleen maar aanbevelen.
  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeps.....op de een of andere manier misten ik wat,

  en als ik heel eerlijk ben had ik dit voor geen goud willen missen, wat een droom van 'n bruidstaart!!!

  Wat ik ook zo grappig vind is dat het Arcanthusblad uit de barokmold mij al zeker een jaar bezig houdt en ik wil er nog een post van gaan maken.

  Ook wil ik langs deze weg jullie fijne Kerstdagen wensen en alle goeds voor het Nieuwejaar!!!

  Succes met je nieuwe baan!!!

  Lieve groeten,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen