dinsdag 15 mei 2012

Dat verdient een bloemetje... of een taart!

Als je 70 wordt kan daar natuurlijk niet stilletjes aan voorbij worden gegaan! Zo dacht een ex-collega van me toen de verjaardag van haar moeder naderde. Ik mag dan niet meer in mijn geboortedorpje Sleeuwijk werken, maar met mijn oude collegaatjes heb ik nog steeds contact. (en nee, ik bedoel oude niet als in leeftijd ;)
De bestelling van onderstaande taart kwam op de achterkant van een ansichtkaart uit Frankrijk naar Tiel, en gelukkig net op tijd. De taart moest namelijk binnen 3 dagen na ontvangst van de kaart weer meereizen met een andere ex-collega uit Tiel die nog wel in Sleeuwijk werkt! Het had dus even wat voeten in de aarde, maar ik heb een gezellige taart met roosjes gemaakt. Omdat er geen smaak op de kaart stond heb ik de gok genomen en zelf maar iets gekozen. Het werd Zwitserse room (een combi van banketbakkersroom en slagroom) en aardbeienvlaaivulling. Een schot in de roos hoorde ik later van de besteller.

 Een paar dagen later kwam er weer een nieuwe opdracht. Ditmaal via mijn vader, ik had namelijk aangeboden om een taart-kadobon te doneren aan de verloting van zijn 'Hartclub' (de sportvereniging waar hij al jaren wekelijks bij sport sinds zijn hartinfarct) Hij was dit keer medeorganisator, en kon wel een gesponsorde prijs gebruiken.
Leuk was het dat de kadobon gewonnen werd door vrienden van mijn ouders. Beetje jammer natuurlijk dat pa niet iets regelen voor dochterlief die ook lootjes had gekocht! ;) Grapje hoor pa, je hebt een geweldige loterij georganiseerd, volgende keer sponsor ik je weer!
Hieronder de taart die door de winnares voor moederdag werd besteld;Dan natuurlijk mijn eigen moeder niet vergeten, met één dochter in Japan en één dochter die zelf moeder is was ze dit jaar dan wel bezoek-loos, ze weet hopelijk al lang dat ze de liefste moeder van de hele wereld is! Zo, dan weet de rest van alle bloglezers het nu ook meteen ;)
Voor haar had ik dit potje met zelfgemaakte chocolaatjes;

Als laatste wil ik jullie ook niet onthouden waar ik zelf mee werd verrast op moederdag, namelijk een ontbijt op bed, een tekening van Sam en een mij op het lijf geschreven kado. Een workshop truffels maken op een nader te kiezen datum!

Groetjes Linda


1 opmerking:

  1. Leuk kado, heeft Sammie dat helemaal zelf bedacht? ;) hebben we het dan over cookiedough truffels?

    BeantwoordenVerwijderen