zaterdag 2 maart 2013

Dessert buffet

Momenteel ben ik werkzaam op een hele gezellige werkplek. Namelijk een zorgboerderij gelegen in Culemborg. Dit schapenfokbedrijf wordt gerund door een zeer enthousiaste zorgboerin, die bij haar boerderijtaken wordt bijgestaan door zo'n 25 verstandelijk beperkte cliënten. Ieder helpt op de manier die voor hem of haar zinvol en haalbaar is. Deze cliënten kunnen wekelijks rekenen op de hulp en ondersteuning van zo'n 15 vrijwilligers en een handvol personeel en stagiaires. Het is hier dus een en al bedrijvigheid en ook zeer belangrijk; gezelligheid! Het personeel en alle vrijwilligers en betrokkenen worden twee keer per jaar door de boerin en haar man getrakteerd op een gezellig avondje inclusief eten.
En dit keer... mocht ik er niet alleen bij zijn, ik mocht ook voor het dessert zorgen! Voor 25 personen heb ik een dessertbuffet gemaakt. Want het is toch leuk om keuze te hebben, en lekker van allerlei dingetjes te proeven!

Dit zijn mini citroenkwarktaartjes. Heel simpel heb ik eenpersoonstaartjes gemaakt door in plaats van een grote springvorm, cupcakepapiertjes te vullen. Als de taartjes opgesteven zijn kun je de papiertjes gemakkelijk verwijderen, voor een leuk resultaat.
Deze glaasjes zijn gevuld met aardbeienmousse en cappuccinomousse.

Een grote schaal tiramisu, nog steeds een succesrecept van mijn zus en zwager. Deze vond gretig aftrek.
Chocolademousse met sesamkaramelscherven. Lekker, maar wel heel erg machtig.
Bosvruchtenbavaroise met wat vers fruit.
Chocoladetulband, helaas was deze wat wit uitgeslagen zelfs de koffieboontjes waren verkleurd, ik denk dat het chocoladeglazuur de boosdoender is geweest.
Het totaalplaatje, met nog wat kleine cupcakejes en mini-tompoucen op de etagere. En zoals gewoonlijk vreesde ik dat het niet genoeg zou zijn, en bleef er minstens een kwart over. Daar hebben de cliënten de dag erna nog lekker van kunnen snoepen ;) Het was een fijne avond, vol saamhorigheid en waarbij ik zelfs nog getuige mocht zijn van een geboorte!

En met deze aankondiging van de lente zeg ik maar weer: Tot blogs! groetjes Linda


5 opmerkingen:

 1. Nou......Linda.....volgens mij mag jij daar wel blijven na deze verwennerij aan desserts gezien te hebben....
  en dan heb ik het nog niet eens geproefd.

  Ziet er heel goed uit!!

  Fijn weekeind!!
  Ger  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het smaakte nog beter dan het er uit zag .In 1 woord geweldig dit doet geen topkok je na !!!!!!!
  Volgens Frans en Wim moet dit voortaan elke vrijdag ,een echte aanrader voor wie er bijzondere toetjes wil !!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er geweldig uit, maar het is maar goed dat je dit niet elke dag doet, dan wordt er niet meer gewerkt, omdat ze allemaal tonnetje rond worden!
  Wat heerlijk dat je een lammetje geboren hebt zien worden, kom maar met de lente!
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er weer helemaal geweldig uit Lin!!! En wat gaaf dat je een lammetje geboren hebt zien worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er allemaal super uit, en jou kennende zal het ook heerlijk gesmaakt hebben! Wat leuk dat je een lammetje geboren hebt zien worden.

  BeantwoordenVerwijderen