zondag 30 juni 2013

Sweet Table Sam, hoera 3 jaar!

Maanden van te voren was ik al aan het plannen om voor Sam een mooi derde verjaardagsfeest te creëren!
Alles valt of staat natuurlijk met het Thema, en als ik aan Sam vroeg wat voor feest en/of taart hij wilde kwam hij met standaard antwoorden, meestal van het tekenfilmpje dat hij net had gezien, of wat hij zich nog herinnerde van vorig jaar; kabouter plop. Nou, daar was mama het niet helemaal mee eens ;) Uiteraard wil je je kind helemaal gelukkig maken, maar moeders moet er toch ook wel een beetje plezier aan beleven hihi! Dus ik heb lang nagedacht wat hij (en ik) nou echt leuk vindt en kwam uiteindelijk uit bij... tromroffel.... Ballonnen! Uren plezier heeft hij al met opa en oma beleefd aan het opblazen en weg laten vliegen van ballonnen. Oké, thema; check! Het volgende belangrijke punt op de lijst (vooral voor mama, heb toch een reputatie hoog te houden) De Taart! hier koos ik toch voor veilig, Sam's favoriete tekenfilmfiguren, maar dan wel met ballonnen erbij. Dus taart; check!
Om er samen met de dessert table een geheel van de te maken koos ik voor 4 hoofdkleuren; rood, geel, groen, blauw. Nou, toen dat eenmaal bedacht was, was het spreekwoordelijke hek van de dam! Er werd geshopt, geknutseld aan allerlei versieringen, nog meer geshopt en urenlang geboetseerd aan de taartfiguurtjes. Ook werd tante Laura lief aangekeken voor het ontwerpen van een mooie uitnodiging.
Met als resultaat een gezellige dag met veel visite (en ook niet onbelangrijk voor Sam; cadeaus), een vrolijke sweet table, een blije Sam en een opgebrande mama op zaterdagavond ;-)
Hieronder een sfeerimpressie;

Eerst natuurlijk de uitnodiging. Met wat kleine ideeën (ballonnen, regenboogkleuren, en een fotootje) weet tante Laura zie haar blog altijd binnen no-time exact te maken wat ik me voorgesteld had!  
 Daarna volgde nog wat snij- en plakwerk en toen hadden we dit resultaat:

 Met een piepschuimkrans, 250(!) ballonnen en krammetjes maakte ik deze deurkrans:
:

Bestekhouders van ananasblikken en gepimpte rietjes
 
Tante Laura maakte ook nog deze coole verjaardagsbuttons:
 Met een hoop snijwerk (en hier en daar wat ge**** van mama) maakte ik een verjaardagsslinger

Die er uiteindelijk zo uitzag:
 Papa werd belast met de belangrijke taak van het ballonnen opblazen, heul veul ballonnen wel te verstaan. Daarna werden ze met naald aan een visdraad geregen, en raakte ze uiteraard in de knoop. Dit soort oponthoud om 22.00 's avonds doet geen enkele relatie goed ;-) 
Eindelijk was het dan zover, het moment waar Sam al een paar weken naar toe leefde; "Het Feest"
Om 6.00 's ochtends vond Sam het (helaas) tijd om te gaan beginnen, dus het was best een lange ochtend voor hem tot om 11.00 de visite kwam!
Maar... eerst de cadeaus van papa en mama;

 En dit zat er in dat grote pak:
Dan de feesttafel;

 En de taart natuurlijk, voor wie ze niet allemaal herkent; Dora staat bovenop met tros ballonnen, daarnaast zit Lisa (Casper & Lisa), Pingu, Bobo, Tommy & Tamira (Tickety Toc), en last but not least; 1 buurman van het duo buurman & buurman! Hij heeft de naam Sam schots en scheef op de taart gespijkerd en met de verf geknoeid...

Glaasjes monchoutaart;
 Watermeloen 'ijsjes';
Vanille cupcakejes met spikkeltjes en molentje, en daarvoor M&M's persoonlijk op kleur gesorteerd om een uur of half twaalf, met toch wel een klein 'waar ben ik nou toch helemaal mee bezig ik wil naar bed'-momentje!;
Oreo-pops met spikkeltjes en fruitspiesen uiteraard in regenboogkleuren, rechts ernaast staan bakjes met snoep-ufo's;
Regenbooglolly's en zuurstokken, en in de gele bakjes zaten jellybeans;
 Mmmm, kleurstoffen...
Dan natuurlijk nog zingen, kaarsjes uitblazen en eindelijk van die taart snoepen waar je al twee uur alleen maar naar mocht kijken!
Zo, dat was het weer! Het moge duidelijk zijn dat de grote kleine man aan het einde van de dag finaal afgebrand was, maar genoten heeft hij, dat is een ding dat zeker is! Nu maar hopen dat ik niet in een zwart gat val nu alles voorbij is en ik niets meer te plannen, knutselen en bakken heb!
Bedankt voor het kijken, en tot de volgende blog maar weer.
Groetjes Linda

4 opmerkingen:

 1. Leuk om zo nog even na te genieten, het zag er allemaal geweldig uit, zo leuk versierd, en van de meeste heerlijkheden heb ik wel wat geproefd, en zoals we van je gewend zijn, smaakte het allemaal weer geweldig! Je maakt het jezelf wel steeds moeilijker om dat volgend jaar weer te moeten overtreffen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het met mijn voorgangster eens,jij(jullie) hebben er voor Sam een super verjaardagsfeest van gemaakt.
  Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn oma zei vroeger altijd:jaja.....heb ze maar groot en voer ze maar taartjes.....
  en wát voor taart zie ik hier voorbij komen.....Tielse Taart....waar je U tegen zegt,fantastisch mooi gemaakt!!!

  Nogmaals proficiat met verjaardag van Sam,die helemaal in zijn nopjes geweest zal zijn met zo'n leuk bedachte party,waar veel handige én creatieve handen aan gewerkt hebben,niet raar eigenlijk....voor dat lekkere jochie heb je alles over en trek je alles uit de kast☺☺

  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou Linda, Je overtreft jezelf wel weer keer op keer. En waarschijnlijk ook je visite. Zij staan al in de rij voor volgend jaar, denk ik! hahaha

  Gr. Cora

  BeantwoordenVerwijderen