zondag 25 augustus 2013

Taart update

Weer een kleine update van de taarten van de afgelopen weken;
Een Hello Kitty taart voor ons lieve buurmeisje Lotte. Ik had een heel leuk plaatje geprint klaarliggen om de ochtend van het feest op de taart te maken. Lotte's verjaardag was namelijk op een dag dat het wel 32 graden zou worden! En dat is absoluut geen goed weer voor marsepein. Als het warm en vooral ook nog vochtig weer is smelt alles in je handen. Ik dacht dus slim te zijn door de print de avond er voor al klaar te leggen zodat ik die alleen nog even snel op de taart hoefde te leggen en de bloemetjes erop te doen. Helaas bleek 10 minuutjes voor de afgesproken tijd dat het printje de hitte niet aankon en zat vastgeplakt aan de plastic ondergrond! Je kan je wel voorstellen dat ik met klotsende oksels de laptop en de foodprinter heb aangeslingerd om snel een nieuw printje te zoeken, printen en uitsnijden! Gelukkig was Lotte tevreden en herkende ze meteen "Kitty!"
Deze taart was duidelijk voor Bert die 50 werd, de opdracht was niet te veel poespas en 'iets met 50'. Dat was nog best lastig, ik ben eigenlijk wel gewend aan wat drukkere taarten, met veel decoratie. 
Deze mega cupcake is de eerste in een reeks van vier cakesmash taarten! Een geweldig leuke opdracht die ik mag maken voor Fotostudio Iris Kolff .
Een cakesmash houdt in dat een kind voor zijn eerste verjaardag op de foto gaat met een grote taart, het liefst met lekker veel crème of glazuur. En dan natuurlijk kliederen geblazen! Deze foto's zijn het mooie resultaat;
En last but not least; een M&M taart! Heel leuk om te maken, en deze taart heeft toch wel mn snelheidsrecord verbroken. Hij werd om 15.30 besteld en stond om 21.00 in de vriezer! misschien lukte het zo goed omdat ik red en yellow van die grappige figuren vindt. En ik hoefde niet bepaald na te denken want de bestelling was; een taart met kitkat rand, blauwe bovenlaag net als water, m&m's en daarop de figuren red en yellow...
Tot de volgende blog maar weer, nu ga ik eerst eens lekker genieten van twee weken vakantie.
Groetjes Linda

3 opmerkingen:

  1. Die M&M taart is gaaf. Maar de cakesmash-foto's zijn echt geweldig!!! Leuk zo'n opdracht erbij. Geniet lekker van je welverdiende vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk die cupcaketaart... welke vorm heb je hiervoor gebruikt? Zou er zelf ook graag eentje maken...*Ü*...

    BeantwoordenVerwijderen