zondag 19 januari 2014

Achterstallig postwerk

Na het opschonen van de Ipad, laptop en Iphone (leuk al die snufjes) kwam ik hier en daar nog wat foto's tegen die ik vergeten ben te posten!
Onderstaande taart maakte ik voor het zoontje van een oud collega, hij is dol op de kinderfilmpjes van het zandkasteel en dan vooral fan van Toto. Samen met zijn knuffel Zwiep heb ik hem gepuzzeld, en ik moet zeggen ik vond het resultaat eigenlijk wel heel leuk. Dat heb ik niet vaak bij mijn eigen taarten :p
 Voor fotografe Iris Kolff mocht ik weer een aantal Mega cupcakes maken, helaas ben ik een aantal daarvan vergeten op de foto te zetten. Deze kobaltblauwe gelukkig wel. De roze is natuurlijk met dank aan Iris.


Vlak voor kerst hadden we op mijn werk weer een gezellig buffet met al het personeel en vrijwilligers. Ik maakte weer wat toetjes, en ook deze schapentaart.
 
 
 Verder was er nog chocolademousse, cappuccino ijsstam, tiramisu, kerstschuimpjes en frambozenrol.
 
En last but not least mocht ik gisteren een kinderfeestje taartjes maken organiseren voor Suzanne en haar 10(!) vriendinnetjes. Vorig jaar nam ze haar vriendinnen mee om bij mij thuis cupcakes te versieren. Blijkbaar was het ze zo goed bevallen dat ze dit jaar weer wat wilde maken, nl een echte taart. Nu was het in hun eigen huis gelukkig ;-) Het was wel een klein formaat taartje, 15cm doorsnee. Maar dat was meer dan genoeg om ze ruim 3 uur bezig te houden. Het was vermoeiend, maar erg leuk om te zien hoe die meiden allemaal een heel verschillend resultaat hadden. Helaas was ik zo geconcentreerd bezig dat ik pas tegen het einde bedacht om wat foto's te maken, toen was het al helemaal donker, maar ik plaats er toch enkele voor een kleine impressie.
 
 
 
Sommige dames waren heel geconcentreerd en secuur aan het werk, terwijl anderen lekker kwistig met de strooisels en glitter bezig waren. Uiteindelijk hadden ze allemaal een uniek resultaat en kon ik afgedraaid naar huis met tassen vol afwaswerk. Daar heb ik de zondagmiddag voor uitgetrokken, want het was best een klus om al die uitstekers, deegrollers en ander materiaal schoon te krijgen en te sorteren. Groot voordeel is wel dat mijn taartspullen-opberg-karretjes weer heerlijk schoon en opgeruimd zijn ;-)

1 opmerking:

  1. mooi! en dapper hoor om met zo'n grote groep meiden aan de slag te durven - en zeer geslaagd zo te zien.

    BeantwoordenVerwijderen