woensdag 23 april 2014

Workshops

Enkele weken geleden kreeg ik de vraag of ik het zag zitten om een workshop voor een groep volwassenen te organiseren. Lid van de personeelsvereniging van gemeente Tiel, en tevens schuin-tegenover-buurvrouw Rianne organiseerde dit en gaf aan dat ze niet exact wist hoeveel animo er zou zijn, maar dat we dat ter zijner tijd wel zouden merken.
Nadat ze een uitnodiging aan alle leden verstuurd had liep het storm! de teller bleef uiteindelijk hangen op maar liefst 53 deelnemers... Pfffff, wat een hoop! Na heel wat heen en weer gemail werd de groep opgesplitst en waren er 2 data waarop de activiteiten plaats zouden gaan vinden. Dat ik tegen die tijd 17 weken zwanger zou zijn leek me toen eigenlijk ideaal, omdat de misselijkheid van de eerste maanden dan mooi voorbij zou zijn, toch? Hm, even vergeten dat je van zwanger zijn ook wat vermoeider wordt...

Weken van plannen, inkopen, voorbereiden en uiteindelijk bakken, bakken en nog eens bakken braken aan. Om een indruk te krijgen van de omvang van deze workshops;
Ik gebruikte zo'n:
-265 eieren
-19 kilo biscuitmix
-8 kilo boter
-20 kilo banketbakkersroom
-18 potten aardbeienjam
-10 bussen poedersuiker

Verder werd er allerlei ander materiaal ingekocht;
 -53 onderplaatjes en taartdozen
-mesjes
-plastic bekertjes en soepkommen (voor botercreme, jam, etc)
-uitstekers, heel veel uitstekers
-allerlei kleurstoffen
-schoonmaakdoekjes
en nog veeeeeel meer!

Vorige week woensdag en gisteravond was het zover en mocht ik de basis van het taart decoreren uitleggen aan 49 enthousiaste vrouwen en 4 (iets minder uitgelaten ;-) mannen.
Omdat ik het niet zag zitten om aan de hele groep tegelijk de uitleg te doen, had ik de groep in drieën verdeeld. Ervaring leert dat het vrijwel onmogelijk is om 27 personen tegelijk te laten luisteren en stil te laten zijn. Dus door te verdelen kon ik er nog enige grip op houden. Ik zal jullie verdere details over mijn hollen en vliegen tussen de tafels besparen, belangrijkste was dat de beide avonden een succes zijn geworden. Iedereen ging naar huis met een leuke gedecoreerde taart waar ze ruim 12-14 punten van kunnen snijden. Dat ik na beide avonden door vriendlief de trap op moest worden getakeld omdat ik door de vermoeidheid bijna omviel was niet zo erg, zo'n workshop geef je gelukkig niet elke week :-)
Hieronder een sfeerimpressie;

De tafels toen ze nog niet bedekt waren met een enorme lading poedersuiker, marsepein en uitstekertjes.

Iedere deelnemer kreeg zijn materialen en ingrediënten afgepast, mijn lieftallige assistente 'mama' heeft volgens mij wel 3 uur staan snijden en afwegen om voor iedereen twee stukken marsepein in te pakken. één voor de bekleding vd taart en één voor de decoratie.
Hierna werd er aan een stuk uitgelegd en gewerkt, voor pauze was geen tijd! Toch vlogen de drie uur om en bleek iedereen in die tijd een hartstikke leuke taart te kunnen maken.
 
 
 
Tot slot nog wat foto's van de resultaten, erg leuk om te zien dat alle taarten zo anders waren. Iedereen geeft er weer een hele andere draai aan, en door sommige taarten stond ik echt versteld. Zo zie je maar dat je geen doorgewinterde bakster hoeft te zijn om binnen een redelijk korte tijd een hele leuke (en hopelijk) lekkere taart op tafel te toveren!


 
 
 Zo, dan rest mij alleen nog de taak om met een (behoorlijk) moe maar voldaan gevoel terug te kijken op twee geslaagde workshops, en alle mijn personeel te bedanken! Corina (voor al je hulp op avond 1) Mama (voor al je hulp met voorbereiden, poetsen en sjouwen en je hulp op avond 2), Ria (voor alle hulp met oppassen en afwassen), en natuurlijk vriendlief (bedankt voor je morele support, want hij had het af en toe zwaar met zo'n zwangere taartdoos in huis)
En last but not least, Rianne en alle gezellige deelnemers, bedankt voor jullie enthousiasme!

Tot blogs, groetjes Linda
 

2 opmerkingen:

  1. Goed gedaan Lin!!! Leuk om te lezen en vast ook leuk om op terug te kijken. Er zitten idd erg leuke taarten bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wow, wat een astronomische hoeveelheden! Super knap hoor dat je zulke grote groepen met zulke mooie taarten naar huis kon sturen!

    BeantwoordenVerwijderen