woensdag 1 september 2010

een dagje uit

Gisteren heeft mijn vriend me verrast met een dagje uit. Ik had al wat voorzichtige hints gegeven de afgelopen dagen: "Jij bent dinsdag ook vrij he, op mn officiële verjaardag?" en "goh, we zouden best wat kunnen gaan doen..." Maar of de hints aankwamen was mij een raadsel!
Uiteindelijk had ik de moed maar opgegeven en me ingesteld op een gezellig dagje met zn drietjes thuis. Maar niets was minder waar, niet alleen had hij de hint opgevangen, hij had ook stappen ondernomen!
Oma was geregeld om op Sam te passen en wij gingen samen weg. Als ik nog geen baan in de zorg had kon ik zo bij de CIA terecht want dankzij mijn scherpe ondervragingstechnieken (oke, sommigen zouden het zeuren, drammen en dreigen noemen) kwam ik er al snel achter dat we keukens gingen kijken! Nu denk je misschien; wat is daar nou leuk aan, ga toch naar de sauna, bioscoop of winkelen! Maar nee, hiermee doe je mij een groot plezier. Want net zo graag als ik in een speelgoedwinkel alle knopje op het speelgoed dat veel herrie maakt indruk, zo graag test ik ook keukens uit :D
Ik heb denk ik zo'n 50 ovens opengetrokken, alle plastic eieren en visjes gebakken, en vooral heel veel gekwijld bij alle prachtige keukenapparatuur.
Vooral het onderstaande borettifornuis (alleen dan met 1 hele grote oven) heeft ons een hoop tijd gekost...
Ik was al overtuigd dat we die absoluut nodig hebben, maar ik heb al mijn CIA-kwaliteiten in de strijd moeten gooien om vriend daar ook van te overtuigen!


Zo'n dagje keukens uitzoeken heeft alleen 1 groot nadeel...
We moeten nu naar een groter huis verhuizen om het boretti-fornuis, de amerikaanse koelkast, het kookeiland (uiteraard) en de afwasmachine op ooghoogte in de keuken te proppen!
Want of al die wensen hierin zullen passen:Wie weet, ik heb in ieder geval nog hoop. Dus wordt vervolgd!
Groetjes Linda

3 opmerkingen:

 1. ....Verrassing!!!
  Toch 'n dagje uit op je verjaardag, hé dit ken ik ergens van.........'n kind van zijn vader....die kwam ook eens thuis met de woorden''ga je koffer maar pakken'' en wapperden met de vliegtickets voor Kreta.

  Ik rol door de keuken van het lachen om je humoristische verteltrant....

  Ik kan me als geen ander voorstellen wat het voor jou moet betekenen, keukens kijken,al die mooie grote ovens, in die showrooms en dan lopen te bedenken wat je er toch wel niet allemaal in kan bakken en braden.
  En AL die keukenapparatuur met gemak in jullie keuken en dan nog royaal ruimte overhouden voor 'n grote hoekbank, stoelen en werktafel die heel goed van pas komen bij de werkshops taarten maken...
  Och....ik droom gewoon met je mee als hobbyist koken,bakken en braden;-)
  Zit ook wel eens te kwijlen bij het zien van zo'n prachtige keukens met groot raam wat uitkijkt op de boomgaard en moestuin.En waar de Aga cooker DE blikvanger in de keuken is......maar als het ooit nog eens zo ver zal komen moeten óók wij eerst verhuizen....want als ik nu in de keuken moest staan en het fornuis erbij staat ie zo vol als 'n potje met pieren!!!!

  Ben heel erg benieuwd of dit een vervolg gaat krijgen.

  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat je het naar je zin gehad hebt, leuk om te lezen ook! Wij vermaakten ons ook prima ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je mag het wel in mijn keuken laten plaatsen. Plek genoeg. Als jij dan aan het bakken bent passen wij wel op Sam.

  BeantwoordenVerwijderen