maandag 13 juni 2011

Dibo de wensdraak

Vrij onbekend tv-figuurtje in Nederdland is Dibo de wensdraak. Dibo is een lieve paarse draak die samen met zijn vriendjes in een magisch knuffelland woont waar dromen werkelijkheid worden en wensen uitkomen. Dibo houdt ervan om zijn vriendjes kadootjes te geven en dankzij hem beleven ze fantastische avonturen.
Wij hebben nog geen echte tekenfilm-favorieten (gelukkig), Sam is nog net te klein om het echt te begrijpen. Hoewel hij al wel de intromelodietjes van Bumba en Nijntje herkent.
Deze schattige draak mocht centraal staan op de verjaardagstaart van Thorsten. Hoewel hij erg leuk was om te boetseren was deze draak wel een flinke klus. Ruim 3 uur freubelen kostte Dibo me, en toen ik de volgende ochtend nog eens goed naar hem keek zag ik dat ik zijn ietwat lange nek vergeten was! Dus na een korte nek-operatie van 1,5 uur was hij helemaal klaar om op zijn taart te gaan zitten. Uiteraard moest deze ook nog gemaakt worden, maar dat was dankzij wat goede voorbereidingen gelukkig zo geklaard. Nu maar hopen dat Thorsten hem herkent...


Tot  blogs! Groetjes Linda

4 opmerkingen:

 1. Een korte nek operatie? Hihi.. Ik zie het helemaal voor me, incluus het mondkapje en de scalpel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, dat ziet er wel geweldig uit, Linda!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een beetje een laten reactie misschien... Maar thorsten herkende hem zeker. Voor het feest begon, netjes volgens de instructie uit de koelkast gehaald om hem op temperatuur te laten komen. Even hadden we geen erg in het feit dat de jarige de keuken was binnen geslopen. Direct riep hij:'Dukedo!' wat zijn eigen woord is voor Dibo. Geslaagd dus! Meer dan geslaagd zelfs, want de taart was heerlijk en keverde heel wat ohhhh's en ahhhh's op. Linda heel erg bedankt dat je onze kleine man zo'n geweldige taart hebt bezorgd. En extra knap, omdat je in eerste instantie geen idee had om welk figuurtje het ging. Hij was perfect!

  Groetjes de mama van Thorsten!

  BeantwoordenVerwijderen