zaterdag 11 februari 2012

Gedaan met de rust...

Ja, het is inderdaad weer gedaan met de rust. De afgelopen maanden had ik hier en daar een opdrachtje, en door het wisselen van werkgever zat ik ook niet echt te wachten op te veel taartwerkzaamheden, maar daar is verandering in gekomen. Ik heb er weer zin in, en wonderbaarlijk genoeg stromen de opdrachten dan ineens weer binnen. Alsof de bestellers het aanvoelen?!
De afgelopen week zijn er maar liefst 3 taarten van mijn hand verschenen. Hoewel verschenen klinkt wel erg makkelijk. Het was best wel weer een klus om de tijd te vinden voor het boetseren, bakken en afwerken van de taarten. Maar ik ben best tevreden met het resultaat.
Voor mijn nichtje Nikki mocht ik een make-up taart maken. Ironisch genoeg mocht ik aan de slag met make-up in de week dat ik een aantal "Oei-bijna-30" rimpels ontdekte. Mocht ik een voetbal maken op de dag dat een stoffen voetbal de (gevulde) glazen van de tafel veegde. En maakte ik een taart voor een man die een surprise-party voor zijn veertigste verjaardag kreeg. Dit was duidelijk de lastigste opdracht. De jarige houdt namelijk van muziek van Dire Straits, fotografie, en racemotors. Allemaal zaken waar ik helemaal niks mee heb... Dus na veel wikken en wegen met de bestelster overlegd en gevraagd of ik gewoon een feestelijke mannentaart mocht maken. Gelukkig stond ze open voor mijn inbreng en kreeg ik de vrije hand.
En daar hou ik van! Op de een of andere manier maak ik de leukste taarten als ik mijn fantasie de vrije loop mag laten gaan.


Drie leuke taarten zijn dus het resultaat, maar er was ook minder leuk nieuws. Mijn geweldig mooie rode Kitchen Aid Blender gaf de geest. Toen ik bevroren aardbeien probeerde te hakken braken de tandwielen af. Mooi balen dus!
Gelukkig ontdekte ik dat ik nog een cadeaukaart van mijn kerstpakket had liggen, dus ik bestelde direct een nieuwe keukenmachine, met klopper, hakker en blender. Leuke bijkomstigheid was dat ik nog wat waardepunten over had en daar een geweldig mooi taartboek voor kon bestellen. Geluk bij een ongeluk zullen we het dus maar noemen! En met Valentijnsdag voor de deur kon ik het niet laten om het boek; Liefdevolle taarten en koekjes te nemen.
 Zo, klaar met kwijlen bij al die mooie taartfoto's en door met de volgende bestellingen!
Tot de volgende blog!

1 opmerking:

 1. Hoi Linda,

  Geen paniek.....als je in de spiegel kijkt....het zijn bij jou vast lachrimpels:-)

  Wat heb je weer creatief uitgepakt....uuuh.... ingepakt in gebaksdozen;-)

  En terwijl jij druk bezig was met boetseren, bakken en afwerken hoorden ik tijdens een tf gesprekje het stemmetje van Sam op de achtergrond die in de veronderstelling was dat zijn opa,opa.....aan de lijn was, grappig!!

  Jammer dat je een ''beetje'' pech had.....maar nu heb je een nieuwe keukenmachine én een mooi taarten boek.
  Taart,taart......wat is dat ook alweer???
  al vanaf mei niet meer van gesnoept:-(

  Fijne zondag en kusje voor dat onfortuinlijke voetballertje.

  Ger

  BeantwoordenVerwijderen