zondag 16 december 2012

Lazy Linda

Het is al weer een tijdje geleden dat ik jullie liet zien wat ik gemaakt heb op het gebied van taart. Dus je zou kunnen zeggen dat ik een beetje lui ben geweest... Onderstaande foto is het onomstotelijke bewijs hiervan dat ik tegenkwam in een kookwinkel: de lazy Linda! Ik hoop niet dat het echt iets over mij zegt, want dan zou dat betekenen dat ik behoorlijk duur ben en dat je niets aan me hebt! Hahaha!

Voor de verjaardag van vriendlief vroeg ik hem wat hij wilde; ach ja, kijk maar, niet te moeilijk hoor... Hm, dat betekend dat ik mooi zelf kan kiezen :) Resultaat; een chocolade-ganache taart met frambozen,

 en een stroopwafel kwarktaart.
 
Via een inmiddels gewaardeerde klant kreeg een taart-opdracht van een onbekende. Een verjaardagstaart voor een 9jarige dame die gek is op basketbal. Pfff moeilijk! Dus ik heb internet afgestruind voor idee├źn en kwam op deze 'houten vloer met basketbal en shirt. De eerste versie vond ik niet echt leuk genoeg voor een meisje, dus daarom een handvol gekleurde confetti erbij en klaar:

Deze foto kwam ik ook nog tegen, een oefentaartje om het chocolade ganache recept uit te testen: unaniem besluit van het testpannel (dat uit slechts twee personen bestond) Heerlijk!!
Deze bananenvlaai moest de sinterklaasvisite doen watertanden... Wat best goed lukte tot aan het aansnijden ervan. Een essentieel onderdeel was ik namelijk vergeten; Gelatine. Als je dat vergeet wordt je taart na het aansnijden een soort modderstroom van bananen-banketbakkersroom, slagroom, stukjes schuim, gesuikerde walnoten, stukjes karamel en gesmolten chocolade. De smaak was er gelukkig niet minder om, maar een foto van een mooi afgesneden puntje taart bleek dus onmogelijk!En dan, last but certainly not least! De taart voor het 35jarig huwelijk van mijn lieve ouders! Ze hadden nooit een bruidstaart gehad en mijn moeders bruidsboeket bevatte 35 jaar terug rode en oranje gerbera's. De bovenste taart was gevuld met chocolademousse en kersenjam. En de onderste taart met rodevruchtenmousse en aardbeienjam.

Het fotolijstje was een beetje een last-minute project, en was niet helemaal uitgehard zoals ik hoopte, maar bleef gelukkig wel recht op staan. De foto erin heb ik met mn foodprinter geprint. Theoretisch zou je alles dus kunnen eten. Maar de taart is toch echt lekkerder dan de decoratie ;)
Zo, hehe! Dat was weer een aardig rijtje, nu op naar de kerstdagen waar ongetwijfeld weer een hoop heerlijkheden genuttigd gaan worden.
Dus, voor jullie allen die dit lezen; hele fijne feestdagen, en tot volgend jaar!

3 opmerkingen:

 1. Oh dat is weer een rij prachtige taarten (en van sommige weet ik dat ze erg lekker waren! ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. geweldig al die taarten, zo lui ben je dus eigenlijk niet geweest hihi, en het gelatine drama hebben we volgens mij allemaal wel eens gehad hihi lol, het maakt de smaak zoals je zegt niet minder en hij ziet er heel super mooi uit net als de rest trouwens

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee Lin,
  Zie ik zomaar ineens dat er weer een blog op staat! Wat dat betreft kun je mij tegenwoordig ook wel lui noemen...
  En die bananentaart zag er mooi uit en smaakte heerlijk, dus dan heb je de belangrijkste dingen toch al gehad.
  Who cares about de gelatine!
  x Laura

  BeantwoordenVerwijderen