zaterdag 9 november 2013

Vogeltaart

Na alle taartprojecten van de afgelopen maand, viel ik in een zwart gat op mijn eerste taartvrije zondag... Niets te bakken, boetseren of voor te bereiden. Dat kan natuurlijk niet. Daarom heb ik me op een project gestort dat ook al een tijd op mijn to-do lijstje stond, nl een vogeltaart.
Na wat google-inspiratie ben ik maar gewoon gaan uitproberen, en wat bleek; het is super makkelijk en nog leuk om te doen ook!

Als eerste smelt je zoutloos frituurvet in een pannetje op laag vuur. Dit vind je in bijna elke supermarkt in goedkope blokken.
Dan vul je een leuke bakvorm, in mijn geval een tulbandvorm met vogelzaad.Je kunt verschillende lagen maken met of zonder zaadjes, of variƫren met bijvoorbeeld zonnebloempitten etc. Schenk daar het vloeibare vet op en laat het een half uurtje stollen in de vriezer.
Als de taart na een aantal lagen klaar is, doop je de vorm kort in heet water om hem zodoende te kunnen storten op een bord of schaal. Dan krijg je dit resultaat:
Het overige vet is inmiddels al aardig gaan stollen, schep het nog warm in een spuitzak en spuit mooie randjes en toefjes.
Nu moet je redelijk snel te werk gaan, want de gespoten toefjes vet stollen snel. Wil je er nog versieringen insteken dan moet je dat meteen doen. Ik had wat natuurlijke decoraties bij de action gevonden, maar ook pelpinda's, eikels, kastanjes en sierappeltjes zijn leuk om te gebruiken. Nu komt het leukste gedeelte vond ik zelf, je lekker uitleven met de decoraties!
Ik heb meteen twee taarten gemaakt, leuk om cadeau te doen toch?!
 

 Volgende keer weer een eetbare taart hoor!
Groetjes Linda

3 opmerkingen: